Höjer priset på brev

Snart kan man behöva betala ett större belopp för att få brev och varor levererade dagen efter de skickats. I Danmark har man redan höjt priset och svenskarna tycker att det är lite för dyrt.

pengar-hundralapp

När man beställer saker från nätet är man ganska så beroende av att det leveransföretag som skickar produkterna levererar på ett bra sätt, vilket Posten tydligen blir allt sämre på.

”Vad är det då folk klagar på? Enligt PTS är det främst att breven inte kommer fram ordentligt, men även att många brev inte hanteras med försiktighet även fast man har valt ett väldigt bra emballage för att säkerställa en bra leverans.” Läs mer.

Men den svenska Posten kanske inte är så dum trots allt, om man jämför med den danska motsvarigheten. I Danmark har man nämligen infört en ny lag som gör att konsumenterna får betala 34 kronor för att få ett brev eller en produkt levererad dagen efter. Annars får man räkna med en leveranstid på fem dagar. 34 kronor kanske inte låter så dyrt, men detta gäller alltså privata inrikesbrev, som i vanliga fall brukar kosta en tia eller liknande.

Lite väl dyrt

Svenska Dagbladet gick ut i Stockholm och frågade folk om de skulle kunna tänka sig att betala så mycket för att få ett brev levererat dagen efter. Många är överens om att det känns lite väl dyrt men att man skulle kunna tänka sig att betala om det verkligen var nödvändigt och akut. En del tycker också att det inte är så mycket pengar och att de absolut skulle kunna tänka sig att betala så mycket för en snabbare leverans. En utav de svarande påpekar att detta knappast hjälper en bransch som det redan går så pass dåligt för.