Efter skilsmässa kommer dejting

I ett tidigare inlägg skrev vi om skilsmässa, om vad som leder till skilsmässa och hur man bäst går igenom den. Men det kommer ju även en tid efter en skilsmässa, då man går vidare in i en ny fas i livet. Samma sak är det också om ett ”vanligt” förhållande avslutas, bara det att det är bra mycket mindre pappersarbete. Men känslomässigt kan det säkerligen vara detsamma. Och att avsluta ett förhållande är aldrig lätt, men när det värsta är över – kan det faktiskt vara roligt att börja om från början.

Var börjar man?

Det är nu det ska handla om dejting. Än har du ett förhållande i ryggen, och kanske är du inte riktigt redo att släppa in någon helt än. Det betyder dock inte att du inte kan dejta. Numera är dejting så otroligt enkelt, och i Sverige där vi är ganska blyga, har internet hjälpt oss väldigt mycket. Det finns flera olika dejtingsajter som man kan använda sig av, och där kan man vara helt ärlig om vad det är man söker. Det är också olika hur avancerade dejtingsajterna är. Vissa är helt enkelt en app där man bara behöver klicka för visa sitt intresse, medan andra sajter kräver både bild och presentation. Här är några av de du kan välja på:

  • Tinder: Tinder är en av de senaste dejting-apparna, som verkligen har slagit. Den fungerar som så att du väljer att svepa till höger om du är intresserad, och vänster om du inte är det. Ifall du och en annan båda har svept till höger blir det en match och ni kan börja skicka meddelanden till varandra. Du kan även ställa in om du vill träffa folk i din närhet eller längre bort. Allting är kopplat via Facebook, så det är något du behöver ha.
  • HappyPancake: En hemsida där du kan lägga upp bilder och längre presentationer. Därefter kan du skriva till vem du vill på sajten, och leta bland massa män och kvinnor.
  • Match.Com: en klassisk dejting sida som riktar sig till lite äldre människor som verkligen söker kärleken. Det är ingen sajt du ska besöka om du bara är ute efter en eller två dejter, utan snarare om du söker äkta kärlek.

Det är faktiskt så att skilsmässorna ökar, och det kanske för att det numera är så enkelt att hitta ny kärlek? Oavsett vad så hoppas vi att du som numera är singel vågar ta dig ut och nätdejta, du kommer ha kul!

http://www.dreamstime.com/-image12679139